Pregled Samsung Galaxy S21 Ultra: Najbolji postaje još bolji

Pregled Samsung Galaxy S21 Ultra: Samsungov Galaxy S21 Ultra telefon je namijenjen profesionalcima i koji sadrži sve vrhunske funkcije. Evo šta mislimo o njegovim performansama.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra

Pregled Samsung Galaxy S21 Ultra: Predstavljeni su prvi vodeći uređaji iz 2021. Čast pripada Samsung Galaxy S21 seriji, koja pokušava unijeti gadnu mješavinu stila i hrabrosti koja bi mogla dobro doći ako ste usamljeni kod kuće ili na usamljenom pohodu planinom. Šta god da želite sa S21s, Samsung je učinio jedno: naglasite da će upravo ovi telefoniopetbiti vrhunac Android tehnologije.

Kao i kod iPhonea 12 Pro Max, i Samsung je Samsung Galaxy S21 Ultra gurnuo kao telefon koji je nekoliko koraka ispred svoje braće i sestara i namijenjen je zahtjevnom korisniku koji također ima nekih rezervnih novčića. Dakle, S21 Ultra očito nije telefon za svakoga. To je telefon koji pokazuje šta sve pametni telefon sada može učiniti, od najbolje tehnologije prikaza do obrade snage i mišića kamere.

Specifikacije Samsung Galaxy S21 Ultra: 6,8-inčni Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, (1440 x 3200 piksela, omjer 20: 9 ~ 515 ppi) | Exynos 2100 (5 nm) sa 128 GB 12 GB RAM-a / 256 GB 12 GB RAM-a / 512 GB 16 GB RAM-a | 108 MP, f / 1,8, 26 mm (široko) + 10 MP, f / 4,9, 240 mm (telefoto periskop) + 10 MP, f / 2,4, 70 mm (telefoto) + 12 MP, f / 2,2, 13 mm (široko) + 40 MP, f / 2,2, 26 mm (široka) prednja kamera | Li-Ion 5000 mAh | Podrška za olovku | 227 grama

Pregled Samsung Galaxy S21 Ultra: Šta je novo?
Mnogo je novog sa S21 Ultra. Za početak, telefon izgleda vrlo različito od bilo čega drugog na tržištu zbog modula sa četiri leće sa četiri leće sa zadnje strane. Ovo je značajna poteškoća i teško je promašiti.

Tu je nova Phantom Black boja, koja je zaista nešto čime se treba razmetati. Nakon lansiranja, mislio sam da će biti malo crnije od ovog, ali ovo crno je i dalje zaista zapanjujuće.

Seriju S21 pokreće novi Exynos 2100 na tržištima poput našege, prvi put kada je čip od 5 nanometara (nm) dospio na Samsung telefon.

Zatim tu je ekran koji je zapravo centimetar manji od starijeg S20 Ultra sa 6,8 inča, ali je svjetliji nego prije. Ali prava čarolija ovog zaslona je prilagodljivi zaslon koji se automatski prebacuje između 10Hz i 120Hz, ovisno o tome za što ga koristite.

21 Ultra je takođe kompatibilan sa S Pen olovkom, ali olovka se ne isporučuje u kutiji i bit će dostupna za kupovinu kasnije. Također, nekim će korisnicima nedostajati zidni punjač koji više nije standardno izdanje u kutiji.

Pregled Samsung Galaxy S21 Ultra: Šta je dobro?
Dopustite mi da kažem da neću ni pisati o procesorskoj snazi ​​ovog telefona. Samsungovi vodeći modeli sada bi trebali biti iznad svega toga. Previše su moćni da bi ovo moglo polagati riječi. U svakom slučaju, sa S21 Ultra mogao bih vidjeti puno više upotrebe AI u svemu, od prilagodljivog zaslona do prijedloga za kameru, što naglašava povjerenje koje Samsung ima u moć obrade.

Samsung očito pravi najbolje zaslone na svijetu. Sa S21 Ultra, to je i pametniji zaslon, onaj koji zna šta radite i u skladu s tim mijenja brzine osvježavanja, tako da ćete dobiti glatkiji doživljaj i uštedjeti bateriju u procesu. Takođe, sa 1500 gnjida ovo je vrlo svijetao zaslon koji vrlo dobro djeluje na sunčevoj svjetlosti i zadaje vam glavobolju u spavaćoj sobi, ako je ostavite najjaču.

Također mi se svidjelo kako možete spustiti rezoluciju ako želite uštedjeti na trajanju baterije. Iskreno, ne treba vam WQHD + rezolucija da biste bili na Zoom pozivu ili da biste pregledali web lokaciju.

Uz ekran moram spomenuti kako ovaj telefon ima jedan od najboljih zvučnika koje sam susreo u telefonu. Dovoljno je glasno da moj sin uđe u svirku na 'Dance Monkey' i dovoljno oštar da uživam u nekim brojevima Carnatic-a.

Najbolji dio S21 Ultra mora biti njegova kamera, a njih su četiri sa zadnje strane. Postavljena četverostruka kamera nije stvarno nova, ali dva telefoto objektiva su rijetka. A mogućnosti zumiranja su ono što Samsung smatra jedinstvenim. Jedna od leća traje vam do 3x, a zatim preskače na drugu radi zumiranja od 10x. Kada se to dogodi, dogodi se mali trzaj, ali ništa što vas neće udaljiti od najboljeg zumiranja na pametnom telefonu do sada.

Do otprilike 30 puta fotografije izlaze prilično uredne. Možete napraviti 100 puta ono što Samsung naziva Space Zoom, ali koristite ga za promatranje ptica i ne stvarno kliktanje njihovih slika, jer su te slike prilično zrnaste uprkos funkciji zaključavanja zuma. Na video zapisu možete koristiti puni 20x zum uz minimalnu buku.

I ostatak kamere radi jako dobro, a impresionirali su me noćni i profesionalni režim. U profesionalnom načinu rada Samsung ima spakovane funkcije koje će ovaj telefon učiniti dobrim za kupovinu kreatora, posebno s mogućnošću promjene smjera mikrofona tokom snimanja. Tu je i Director's Cut, koji vam omogućava snimanje video zapisa pomoću više kamera, pa čak i pomicanje kamera dok snimate. Sve u svemu, ova kamera i aplikacija imaju toliko puno da ćete uživati ​​u eksperimentiranju, pa čak i u profesionalnim stvarima s njom.

Galaxy S serija nikada zapravo nije bila poznata po svojoj bateriji, tako da je baterija od 5000 mAh plus, mada je šteta što u paketu nema brzi punjač. Možda biste željeli koristiti jedan sa svojih prošlih telefona ili čak dobiti nezavisnu opciju pouzdanog brenda.

Pregled Samsung Galaxy S21 Ultra: Šta nije toliko dobro?
S21 Ultra savršen je telefon u svakom smislu. Ali nisam mogao ne primijetiti kako je telefon prilično sklizak i to sam više osjećao dok sam isprobavao neke igre. Na primjer, ne pruža dobro držanje koje je potrebno da biste se dobro pokazali u trkačkoj igri, zbog glatkog okvira koji zvoni na telefonu.

Ova i istaknuta izbočina na kameri znači da morate dobiti zaštitnu masku kako biste zaštitili ovaj telefon. To je, međutim, najgora stvar koja se može dogoditi Phantom Blacku od kojeg biste toliko željeli da se razmećete.

Samsung Galaxy S21 Ultra: Da li biste trebali kupiti?
S21 Ultra dobar je telefon za one koji žele Android flagship koji sve radi i čini sve bolje od svih ostalih. To je i telefon za one kojima je potrebna kamera koja može snimiti one sjajne selfieje, kao i tigra u grmu za vrijeme safarija u Ranthamboreu. Ovo je telefon za profesionalce u svakom smislu, a oni kojima ovo toliko nije potrebno mogu pogledati verzije S21 niže specifikacije. Čini se da Samsung ovdje ima pobjednika, ali ovo nije telefon za mase.

Primjedbe